Thermostaat kieshulp in het kort

Thermostaat kiezer

Weet in 5 stappen wat de goede thermostaat is voor u
Ja Nee

Klokprogramma

Met een klokprogramma kun je elke dag van de week op verschillende tijden de verwarming automatisch aan- en uitzetten. Veel mensen vinden dit handig. ’s Ochtends is het warm als je beneden komt. En ’s avonds gaat de thermostaat ook vanzelf weer lager als je gaat slapen. Er zijn ook mensen die dit zelf willen regelen. Die kiezen voor ‘handbediening’ en bepalen zelf wanneer de  verwarming aan- en uitgaat.

Ja Nee

App

Met een app kun je de cv-ketel ook via het internet aansturen. Handig via een smartphone of tablet. Zowel binnen- als buitenshuis. Zo heb je een slimme thermostaat. Indien gewenst kun je via de app het klokprogramma regelen, maar ook met de hand even bijstellen is een fluitje van een cent.

Ja Nee

Zoneregeling

Het Honeywell Evohome systeem biedt de mogelijkheid om de temperatuur per ruimte/zone apart te regelen. Dat kun je direct groots aanpakken; alle ruimtes afzonderlijk voorzien van het Evohome systeem. Je kan ook starten met de Evohome single zone in de woonkamer en dit uitbouwen per ruimte. Met name voor het apart verwarmen van werkkamers en slaapkamers is Evohome bijzonder geschikt.

Ja Nee

Draadloos

95% van alle thermostaten zijn met een signaaldraad verbonden aan de cv-ketel. Je kunt ook kiezen voor een draadloze thermostaat. Sommigen mensen vinden het handig als de thermostaat verplaatsbaar is. Of willen de thermostaat bewust niet aan de muur hebben. Omdat de zon erop schijnt, of omdat ze de muur vrij willen hebben. In dergelijke gevallen kun je kiezen voor een draadloze thermostaat.

Ja Nee

OpenTherm (modulerend)

Een OpenTherm modulerende thermostaat stuurt de cv-ketel zo efficiënt mogelijk aan. Vroeger konden thermostaten de verwarming alleen vol aan of uit zetten. OpenTherm thermostaten doen dat stapsgewijs.  Opentherm (modulerend) is in de regel zuiniger in gebruik. Maar de cv-ketel moet wel geschikt zijn voor een OpenTherm thermostaat!. U kunt echter altijd voor een universele aan-uit schakeling kiezen (On/Off), dit werkt op alle cv-ketels.

Check hier of uw CV-ketel geschikt is voor een OpenTherm (modulerende) thermostaat: